Καλάθι αγορών - 0.00

New Portable «Synthetic Diamond Identification Kit»

Synthetic Diamond Identification Kit’

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το workshop με θέμα «Synthetic and Treated Diamonds» στη διοίκηση της Swarovski στην Αυστρία.

Οι εκπαιδευτές του MSG (Mediterranean School of Gemology) Branko Deljanin και Γιώργος Σπυρομήλιος παρουσίασαν για πρώτη φορά ένα καινοτόμο πλήρες φορητό κιτ αναγνώρισης συνθετικών διαμαντιών, διαμαντιών μικρού μεγέθους (melee)και κοσμημάτων.

Το κιτ δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Βρετανό κατασκευαστή οργάνων της Gemetrix, John Chapman, και με τον διευθυντή του AGIL του Χονγκ Κονγκ Dominic Mok.

Το κιτ περιλαμβάνει 4 φορητά όργανα και 2 φυλλάδια:

  • PL Inspector (Mini λαμπτήρας εκπομπής ακτινών UV για την ανίχνευση συνθετικών και επεξεργασμένων διαμαντιών και πολύτιμων λίθων μέσω της χρήσης LW και SW φθορισμού
  • Εγχειρίδιο 2017  με εικόνες και επεξήγηση των αντιδράσεων LW / SW των φυσικών, κατεργασμένων και συνθετικών διαμαντιών όλων των τύπων
  • Mini πτυσσόμενο πολαριοσκόπιο με φορητό λαμπτήρα για τον διαχωρισμό των φυσικών διαμαντιών μέσω της χρήσης μοτίβων διπλοδιαθλαστικότητας από τα HPHT και CVD  διαμάντια
  • Εγχειρίδιο 2010 με εικόνες και επεξήγηση των αντιδράσεων CPF των φυσικών και συνθετικών διαμαντιών όλων των τύπων.
  •  Λούπα και οι Προσέλα περιλαμβάνονται

Το KIT θα παρουσιαστεί και στο Συνέδριο του MGJ του 2018 που θα διεξαχθεί με κεντρικό θέμα «Διαμάντια και πολύτιμοι λίθοι στον 21ο αιώνα» τον Μάιο στο Μαυροβούνιο.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου κοσμηματοπωλεία, γεμμολόγοι, εκτιμητές, έμποροι και άλλοι συμμετέχοντες θα λάβουν απτές οδηγίες και θα αποκτήσουν νέες γνώσεις σε εργαστήρια για την ταυτοποίηση των φυσικών και συνθετικών διαμαντιών.

Ηλεκτρονική πώληση του κιτ: https://iglcert.gr/el/shop/instruments/synthetic-diamond-identification-kit/