Το Independent Gemological Laboratory εγγυάται την εγκυρότητα της συγκεκριμένης πιστοποίησης μέσα από την υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία των εκτιμητών του καθώς και την πολυετή εμπειρία στο χώρο.

Diamond Identification Report

Το Diamond Identification Report είναι η γεμολογική αναφορά που αποτυπώνει την ποιότητα κοπής, χρώματος, καθαρότητας και βάρους του διαμαντιού. Έτσι επιβεβαιώνεται η φυσική προέλευση του πολύτιμου λίθου και η απουσία οποιασδήποτε επεξεργασίας όπως χρωματισμός/αποχρωματισμός, τρυπήματα ή γεμίσματα με γυαλί.

Laboratory Grown Diamond Report

Το Laboratory Grown Diamond Report αναφέρεται αποκλειστικά σε συνθετικά διαμάντια και σηματοδοτείται σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς από το κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα της. Τα συνθετικά διαμάντια δημιουργούνται σε εργαστήριο και αναφέρονται ως LAB GROWN ή MAN-MADE. Καθώς η τεχνολογία στον τομέα των συνθετικών διαμαντιών έχει εξελιχθεί πολύ, είναι λίγα τα εργαστήρια παγκοσμίως που δύνανται να προσφέρουν έγκυρη αναφορά.

Jewellery Identification Report

Το Jewellery Identification Report είναι από τις πιο χρήσιμες αναφορές για τον καταναλωτή, καθώς αποκτά γνώση της ποιότητας κατασκευής του κοσμήματος με φωτογραφικά αποτυπωμένες λεπτομέρειες που δεν θα ήταν ορατές διαφορετικά. Στην αναφορά υπολογίζεται το συνολικό βάρος σε καράτια, το χρώμα, η καθαρότητα, η φυσική προέλευση των πολύτιμων λίθων καθώς και το βάρος του κοσμήματος σε γραμμάρια χωρίς να ξεκαρφωθούν οι πέτρες.

Colored Stone Report

Το Colored Stone Report αφορά στην εκτίμηση της ποιότητας των χρωματιστών πετρών. Δηλώνει την φυσική ή όχι προέλευση της πέτρας και περιγράφει την κοπή, διαύγεια, τυχόν επεξεργασία της και με φωτογραφική αποτύπωση. Καθώς υπάρχουν πολλές τεχνικές τροποποίησης χρωματιστών πετρών όπως το ζαφείρι- ρουμπίνι-σμαράγδι η συγκεκριμένη αναφορά αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για εμπόρους και καταναλωτές.